the LIGHT BOX in Singapore

the project presents the renovation of an 27 year old residential unit surrounded by tall buildings in Singapore. previously the views and light of the house were erased through the covered windows to prevent overlooking by neighbors. the interior was barely illuminated by natural light. the main objective has been to achieve the maximum use of natural light within the interior. designer Studio Wills strategically introduced internal light sources by artificial lighting through the opening in the ceiling and palette chosen has creating creating illusionary rays of light. the color palette of white and grey was chosen to complement the existing marble floor. designer adorned the surface of materials use with a diagonal pattern that linked the entire interior as one. the linear succession of different proportions associated with real and illusionary. it improves the light and spatial flow that gave the interior a timeless atmosphere.

b plus design blog sharing singapore apartment design - LIGHT BOXb plus design blog sharing singapore HDB minimalist design - LIGHT BOXb plus design blog sharing singapore apartment minimalist interior design by Wills - LIGHT BOXb plus design blog sharing singapore apartment minimalist interior design by Willsb plus design blog sharing singapore apartment minimalist interior design by Wills study areab plus design blog sharing singapore apartment monochrome interior design by Wills - LIGHT BOXb plus design blog sharing singapore apartment minimalist interior design by Wills white kitchenb plus design blog sharing singapore apartment minimalist interior design by Wills kitchen & dining area white and greyb plus design blog sharing singapore apartment minimalist interior design by Wills living area white and greyb plus design blog sharing singapore apartment minimalist master bedroom interior design by Willsb plus design blog sharing singapore apartment minimalist master bedroom wardrobe interior design by Willsb plus design blog sharing singapore apartment minimalist bedroom interior design by Willsb plus design blog sharing singapore apartment minimalist bedroom2 interior design by WillsD:DropboxStudio Wills + Architects03_Projects201501_W1501

photo via: behance

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s